A vegades estic tan cabrejat pels retalls del Sr Artur Mas que m’entren ganes d’ajudar-lo a fi de què s’han surti dels problemes econòmics que téla Generalitat a canvi de què no retalli els serveis sanitaris que van ser implantats a Espanya per el Generalisim, o sigui que els que en encara recordem les bones i males fetes del dictador, ni han algunes que potser  alleujarien la falta de recursos econòmics que té actualment la Generalitat.

Nota. Jo sols relato això d’aquells temps, o sigui que no sóc ni voldria ser un instigador.

Pels anys 1942 implanta Franco un impost pels que gaudien de tenir radio a casa, o sigui era un impost obligat i que no tenia res a veure ambla SGAE, i el tenies d’anar a pagar a un edifici estatal al carrer Trafalgar de Barcelona perden molt de temps fen una llarga cua. Ja que en quant s’asabantes l’autoritat d’aquells temps  no pagaves l’impost,  podries reportar-te un disgust.

Així mateix tot el que tenia una bicicleta la tenia de matricular al seu Ajuntament  i cotitzar anualment una quantitat de pessetes, ja que si t’enganxava qualsevol guardia amb la bicicleta sense la placa de matriculació et possava una multe.

També existia un impost per la “Tenencia de perros” cosa que i havien guàrdies que la seva labor era anar per les cases i tocar el timbre, cosa que despertava al gos i si aquet contestava, el guàrdia et demanava els comprovants i en cas de no tenir el gos empadronat et possava una multa.

Lo  que molts d’aquells avis d´aquells anys ja no recorden massa per falta de memoria eran les multes per traspassar el carrer en llocs que no estaven senyalitzats, (2 ratlles pintades de blanc) o sigui a la mateixa plaça de Catalunya i havien guàrdies urbans amb el bloc a la ma a fi de possar  la multa  de 5 ptas al trausent que no obeia aqueta senyal , no tots els carrers estaven senyalitzats sols els del molt transit i en el centre de la ciutat.I per ultim les multes en contrala Moral, un servidor vaig pagar-ne una al comtat a la part alta de la Avda del Tibidabo una nit molt fosque, ja que de no pagar-la ens portarien a la comisaría untament amb la meva novia, o sigui tot va ser per fer-li un peto i sense estrènyer el seu cos .

En fi tot lo que i exposat es a fi de que el Sr Mas prengui nota i no retalli Sanitat ni tampoc les obres socials com aixi l´educació (que bona falta fa)

Anuncis