La CUP irromp amb força al panorama català amb més d’un centenar de regidors

La candidatura multiplica per 3,5 els seus vots i voreja els 65.000 al Principat · La Plataforma per Catalunya (PxC) també augmenta els seus regidors de 17 a 67 i multiplica per 5 els seus vots · Solidaritat Catalana entra als consistoris amb 48 regidors

Molins de Rei, Arenys de Munt, Valls, Vic, Sant Cugat, Sant Celoni, Vilanova i la Gentrú, Mataró o Sitges són algunes de les localitats que tindran regidors de la CUP aquesta propera legislatura municipal. Aquests comicis del 22M han estat els de la consolidació pel referent municipal del l’esquerra independentista, doncs passa de poc més de 18.500 vots a més de 62.100 i multiplica per 5 el seu nombre de regidors per obtenir-ne 101, 81 més que als comicis de 2007. La candidatura irromp directament amb 3 regidors a Girona després d’haver-se quedat a les portes d’accedir-hi ara fa 4 anys, mentre que es consolida amb 2 regidors a Vic i en d’altres obté una representació important, com els 4 de Molins de Rei, els 4 d’Arenys de Munt els 3 de Valls, els 3 de Berga (amb ‘Titot’ de regidor) o 1 a Mataró. A Barcelona tot i obtenir 11.000 vots no arriba ni al 2% i no obté regidors. A l’altra banda de l’espectre ideològic la formació del populista Josep Anglada, Plataforma per Catalunya (PxC), ha fet forat amb el seu discurs antiimmigrants i ha multiplicat per 5 els resultats de 2007, que li han proporcionat 67 escons (+50); ha entrat en molts consistoris sobretot de la demarcació de Barcelona, com l’Hospitalet (2) o Mataró (3), i s’ha consolidat en d’altres, com al Vendrell o a Vic, on obté 5 regidors.

Pel que fa a Solidaritat Catalana ha obtingut vora 32.000 vots i 48 regidors arreu del Principat, malgrat que no entra al lloc on probablement més li interessava fer-ho, a Barcelona, on s’ha quedat molt lluny d’obtenir-hi representació amb només l’1,2% dels vots.

Anuncis