Independentisme a la baixa

Esquerra i Solidaritat treuen pit malgrat la davallada electoral

L’independentisme ha quedat tocat després de les eleccions municipals celebrades aquest diumenge 22 de maig. En són mostra la davallada d’Esquerra, que s’ha quedat fora de tres de les quatre capitals de província catalanes -només ha entrat a Barcelona- o la baixa representació obtinguda per Solidaritat. Només les CUP, que han pujat, s’han salvat de la sotragada sobiranista.

Esquerra ha perdut quasi 80.000 vots i 200 regidors respecte a les eleccions muncipals del 2007. En les eleccions que s’han celebrat aquest diumenge ha obtingut un total de 257.564 vots pels 334.923 que van aconseguir al 2007 i ha passat de tenir 1584 a només 1384 regidories.

Malgrat tot, des del partit, i com es mostra ens uns gràfics difosos durant la roda de premsa d’aquest dilluns, presumeixen de ser “la tercera força municipalista de Catalunya”, darrera de CiU, que compta amb 3.860 regidories i el PSC, que en aquests moments en té 2.117. Darrera d’ERC vindria el PP, amb 473, ICV, amb 398, i la CUP, amb 101.

A Barcelona, Jordi Portabella només ha obtingut dos regidors  dels quatre que tenia i és l’última força política per darrera fins i tot d’Iniciativa, com ja va passar al Parlament. Però els resultats d’ERC són també dolents a la resta de capitals. A Girona, Esquerra, amb Blanca Palmada de candidata, ha quedat desplaçada per la CUP i s’ha quedat fora, perdent els quatre regidors que tenia.

El mateix ha passat a Lleida i Tarragona, on tampoc han obtingut representació al consistori. Per tant el candidat tarragoní Sergi de los Ríos passa de ser tinent d’alcalde a no ser ni regidor. A Sant Cugat del Vallés Esquerra ha quedat desplaçada per la CUP, que ha aconseguit dos regidors. Els republicans s’han quedat fora del consistori.

Per la seva banda, Solidaritat, que s’estrenava en unes eleccions municipals, no ha tingut els resultats esperats. D’entrada, ni Santiago Espot, alcaldable per Barcelona, ni Xavier Almagro, cap de llista per Tarragona, ni Santi Niell, alcaldable per Girona, han obtingut representació. Per tant, i donat que a Lleida no es van presentar, la formació no ha obtingut cap regidor a les capitals de província.

La formación ha sumat només 47 regidories arreu de Catalunya, fet, que, malgrat tot, ha sigut motiu d’alegria per a la direcció. I és que, segons han afirmat, “tenint en compte que SI era la primera vegada que es presentava en uns comicis municipals i, comparant els resultats que van tenir altres forces polítiques en la mateixa situació el passat mandat, els resultats són satisfactoris”.

e-notícies

Anuncis