Butlletí de titulars per correu electrònic Enviar Dijous 03.06.2010 | 19:38Catalunya compliria amb tots els requisits per constituir-se en Estat dins la Unió Europea La jurisprudència europea marcada amb el referèndum de Montenegro indica que cal que voti més d’un 50% de la població i que el Sí a la independència superi el 55% dels vots emesos. Catalunya compliria els dos requisits si es celebrés un referèndum.

Perquè la independència de Montenegro fos aprovada i reconeguda per la Unió Europea, van caldre dos requisits:
1. Que votessin més d’un 50% de les persones amb dret a vot.
2. Que el vot Sí superés el 55% dels vots emesos.
Ambdós requisits es van complir i l’any 2006, Montenegro va esdevenir un Estat independent de Sèrbia de forma democràtica. L’altre referent és Kosovo, que el febrer de 2008 va proclamar la independència unilateralment des del seu Parlament.

El referèndum a Catalunya compliria amb els requisits internacionals
Segons l’enquesta feta per DYM i difosa per la Universitat Oberta de Catalunya, el referèndum sobre la independència del nostre país seria un èxit en tots els sentits. En primer lloc, votaria un 70% del cens, superant de llarg el primer requisit. En segon lloc, dels vots emesos, el Sí arrasaria amb un 72% dels vots. Els vots en contra només arribarien a un 25%. La resta serien vots en blanc.

A Montenegro hi havia menys independentistes que Catalunya
Al referèndum de Montenegro hi va votar l’espectacular xifra del 86% del cens. A Catalunya existeix una abstenció fixa que recau en el 20%, per tant, és gairebé impossible superar el 80% de participació en unes eleccions o en un referèndum. Ara bé, el resultat a Montenegro va ser d’allò més ajustat. Un 55,5% va votar a favor i un 44,5% ho va fer en contra de la independència. A Catalunya, els resultats serien molt més clars. Ara per ara, la Constitució espanyola prohibeix la secessió de qualsevol part de l’Estat. De fet, l’article número 8 assegura que “el ejército es el garante de la unidad de España”.

Informa: CRONICA.CAT

Anuncis