Per e-noticies

El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la sentència dictada per l’Audiència Provincial de Salamanca el juny de 2007 on es reconeix la vulneració al dret a l’honor de Julián Lanzarote (PP), alcalde de Salamanaca, pels insults realitzats per l’actor Pepe Rubianes, ja mort.

Pepe Rubianes, mort l’1 de març de 2009, va assegurar el 26 de gener de 2007 al diari e-notícies que Lanzarote era un “idiota” i “desgraciado“, va dir que “qué coño va a leer” l’alcalde salmantí, i va indicar que esperava que el dirigent del PP “se ahogue en su propia mierda“.

El jutjat de primera instància número 2 de Salamanca va desestimar la petició de Lanzarote, decisió que va ser revocada posteriorment per l’Audiència Provincial, i ara el TS ha confirmat aquesta revocació.

El ponent, Xavier O’Callaghan, considera que les manifestacions de l’actor “redunden en el descrèdit de la persona afectada, que per la seva projecció pública i política té transcendència social, comportant en si mateixes una desqualificació inadmissible de reputació”.

La sentència afegeix que “es pot discrepar, censurar i criticar amb tota la força que es consideri necessària, però no insultar”. Aquesta resolució obliga al diari e-notícies a publicar la sentència durant dos dies.